استخاره و فال قرآن

ساخت وبلاگ

آیا فال قرآن گرفتن کار درستی هست؟

فال قرآن

در ابتدا و پیش از هرچیز دیگری باید در مورد فال قرآن و در کل تفال زدن اطلاعاتی داشته باشیم. در تفسیر نمونه درباره تفال این گونه توضیح می دهد:

« شاید همیشه در میان انسانها و اقوام مختلف، فال نیك و بد رواج داشته است، امورى را به" فال نیك" مى ‏گرفتند و دلیل بر پیروزى و پیشرفت كار مى ‏دانستند، و امورى را به" فال بد" مى‏ گرفتند و دلیل بر شكست و ناكامى و عدم پیروزى مى ‏پنداشتند، در حالى كه هیچگونه رابطه منطقى در میان پیروزى و شكست با اینگونه امور وجود نداشت، و مخصوصا در قسمت فال بد، غالبا جنبه خرافى و نامعقول داشته و دارد.
این دو گرچه اثر طبیعى ندارند، ولى بدون تردید اثر روانى مى ‏توانند داشته باشند، فال نیك غالبا مایه امیدوارى و حركت است ولى فال بد موجب یاس و نومیدى و سستى و ناتوانى است. شاید به خاطر همین موضوع است كه در روایات اسلامى از فال نیك نهى نشده، اما فال بد به شدت محكوم گردیده است، در حدیث معروفى از پیامبر ص نقل شده: تفالوا بالخیر تجدوه‏:" كارها را به فال نیك بگیرید (و امیدوار باشید) تا به آن برسید" »[۱]

« پیامبر ص فال نیك را دوست مى‏ داشت، به خاطر آن بود كه انسان هر گاه امیدوار به فضل پروردگار باشد در راه خیر گام برمى ‏دارد و هنگامى كه امید خود را از پروردگار قطع كند، در راه شر خواهد افتاد و فال بد زدن مایه سوء ظن و موجب انتظار بلا و بدبختى كشیدن است».[۲]
فال قرآن اما در مورد فال بد كه عرب آن را" تطیر" و" طیره" مى ‏نامد، در روایات اسلامى- همانطور كه گفتیم- شدیدا مذمت شده، همانطور كه در قرآن مجید نیز كرارا به آن اشاره گردیده و محكوم شده است « مانند سوره یس آیه ۱۹ سوره نمل آیه ۴۷ » از جمله در حدیثى مى خوانیم كه پیغمبر ص فرمود: "الطیرة شرك؛ فال بد زدن (و آن را مؤثر در سرنوشت آدمى دانستن) یك نوع شرك به خدا است"  و نیز مى ‏خوانیم: كه اگر فال بد اثرى داشته باشد، همان اثر روانى است، امام صادق ع فرمود: "الطیرة على ما تجعلها ان هونتها تهونت و ان شددتها تشددت و ان لم تجعلها شیئا لم تكن شیئا؛ فال بد اثرش به همان اندازه است كه آن را مى‏ پذیرى، اگر آن را سبك بگیرى كم اثر خواهد بود و اگر آن را محكم بگیرى پر اثر، و اگر به آن اعتنا نكنى، هیچ اثرى نخواهد داشت"»[۳]

بنابر مطالب نقل شده می توانیم بفهیم که راه صحیح چگونه است. اگر استخاره با قرآن سبب امید انسان برای اقدام و حرکت است، می توان آن را نیک دانست اما جایی که تفال زدن، بتواند به یاس و سستی در کار منجر شود، قطعا درست نیست. شاید به همین دلیل در روایات، از تفال به قرآن نهی شده باشد:
«عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ لا تَتَفَأَّلْ بِالْقُرْآن؛[۴] حضرت صادق علیه السلام فرمود: بقرآن تفأل نزن.»

البته یک احتمال دیگر در وجه منفی تفال به قرآن این است که کسی تصور کند، با این کار از آینده مطلع می شود. و با توجه به اینکه چنین تفالی، حقیقتا علمی به آینده حاصل نمی کند، شخص نسبت به قرآن بدبین می شود. و تصور می کند که قرآن فلان گونه بیان کرده در حالی که رخ نداده است.

به هر حال باید در حوادث و فتنه ها به قرآن پناه برد. «قال رسول الله(ص): إِذَا الْتَبَسَتْ عَلَیْكُمُ الْفِتَنُ كَقِطَعِ اللَّیْلِ الْمُظْلِمِ فَعَلَیْكُمْ بِالْقُرْآن‏»[۵] اما معنای پناه بردن به قرآن، تلاوت صحیح ایات است؛ که بدانیم قرآن برای چنین موقعیتی چه راهکاری بیان کرده است. و الا اگر آیه متناسب با موقعیت را نیز نفهمیم، مرتکب تحریف قرآن شده ایم:
«یُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَنْ مَواضِعِهِ؛[نساء/۴۶] سخنان را از جاى خود، تحریف مى ‏كنند.»

مثلا اگر با میزان ها و معیارها، قرآن در جایی دستور جنگ می دهد و ما به شعار صلح از آیه دیگری روی بیاوریم، عمل کننده  به قرآن نیستیم، بلکه تحریف کننده آن هستیم. و لازمه تشخیص درست مواضع نیز، شناخت کافی از قرآن است. بنابراین برای پناه بردن به قرآن، باید به شناخت آن چنگ زد!و این درست نمی باشد که صفحه های مصحف کریم را ملاک فال قرار دهیم.

[۱]. تفسیر نمونه، ج‏۶، ص: ۳۱۷.
[۲]. سفینة البحار جلد دوم صفحه ۱۰۲.
[۳]. تفسیر نمونه، ج‏۶، ص: ۳۱۸.
[۴]. الكافی، ج‏۲، ص۶۲۹.
[۵]. الكافی، ج‏۲، ص۵۹۹.

فال قرآن آنلاین,فال قرآن آنلاین با معنی,فال قرآن آنلاین با تفسیر,فال قرآن آنلاين,فال با قرآن آنلاین

استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : فال آنلاین قرآن کریم,فال قرآن با معنی,استخاره قران با معنی,فال حافظ با معنی برای شب یلدا,فال حافظ با معنی برای موبایل,فال حافظ با معنی وتفسیرکامل, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 309 تاريخ : پنجشنبه 30 بهمن 1393 ساعت: 0:39

روش صحیح استخاره با قرآن و فال قرآن

چگونه می توان به درستی استخاره و فال قرآن گرفت ؟ چه زمانی برای استخاره گرفتن بهتر است؟استخاره به تسبیح و قرآن صحیح است و هر کس خودش می تواند استخاره کند.

  استخاره با تسبیح:

(روش اول)

استخاره یا همان فال قرآن با تسبیح که آقا امام زمان عج به مرحوم آیت الله مرعشی تعلیم فرموده اند عبارت است از:

. در رابطه با استخاره سخن به میان آمد. سید عرب ‏فرمود:

اى سید با تسبیح به چه نحو استخاره مى‏كنى؟

گفتم: سه مرتبه صلوات مى‏فرستم و سه مرتبه‏ مى‏گویم: «استخیر الله برحمتة خیرة فى عافیة‏» پس‏ قبضه‏اى از تسبیح را گرفته مى‏شمارم، اگر دو تا بماند بد است و اگر یكى ماند خوب است.

فرمود: این استخاره،دنباله ای دارد كه به ‏شما نرسیده و آن این است كه هرگاه یكى باقى ماند فورا حكم به خوبى استخاره ندهید بلكه دوباره ‏بر ترك عمل، استخاره كنید اگر زوج آمد كشف مى‏ شود استخاره اول خوب است اما اگر یكى آمد كشف مى ‏شود كه استخاره اول میانه است.

  استخاره با تسبیح:
(روش دوم)

از مرحوم شیخ بهایی نقل شده که گفت: از اساتیدمان شنیدیم که شفاهاً از حضرت حجت ـ عجل الله فرجه الشریف ـ نقل شده که استخاره با تسبیح چنین است: تسبیح را به دست گیر و سه بار بر محمد و آل او صلوات فرست و سپس یک مشت از تسبیح جدا کن و دو دانه دو دانه بشمار. اگر در انتها یکی ماند، آن کار را انجام ده و اگر دو تا ماند انجام مده

استخاره با قرآن:

از حضرت رسول(ص) روایت شده که چون به قرآن استخاره کنی، سه بار قل هو الله احد بخوان و سه بار بر محمّد و آل او صلوات فرست و سپس بگو: "اللّهم تفألّت بکتابک و توکّلت علیک فارنی من کتابک ما هو مکتوب من سرّک المکنو]ن فی غیبک" آن گاه قرآن را می‌گشایی و مطلب خود را در سطر اول صفحه دست راست می بینی.(1) البته کسی با قرآن استخاره می کند، باید معنی قرآن را بلد باشد و آیات را بفهمد تا مطلبش را از قرآن استفاده کند.

مرحوم شیخ عباس قمی درحاشیه مفاتیح الجنان گفته بنا به مشهور ساعاتی از ایام هفته برای استخاره با قرآن خوب است، گر چه در این باره حدیثی ازاهل بیت(ع) یافت نشده است: در روز اول هفته یعنی شنبه تا وقت ناهار و پس از ظهر تا عصر . روز یکشنبه از صبح تا ظهر و از عصر تا مغرب. روز دوشنبه از صبح تا طلوع آفتاب، و پس از ناهار تا ظهر، و از عصر تا وقت عشا. روز سه‌شنبه از وقت ناهار تا ظهر، و پس از عصر تا وقت نماز عشا. روز چهارشنبه از صبح تا ظهر و پس از عصر تا وقت عشا. روز پنج‌شنبه از صبح تا طلوع آفتاب و پس از ظهرتا نماز عشا روز جمعه از صبح تا طلوع آفتاب و بعد از ظهر تا عصر.(2)

استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : فال قرآن,فال قران,فال قرآن آنلاین,استخاره,استخاره با تسبیح, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 287 تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393 ساعت: 14:56

امروز قصد به پاسخ دادن چند سوال اساسی درباره فال قرآن یا همان استخاره را داریم

استخاره براي ازدواج لازم است ؟
الف: استخاره به قرآن در چه مواقعي بايد صورت گيرد؟ ب: آيا حتما بايد به جواب استخاره عمل کرد؟ ج: امروزه در برخي از سايتها استخاره به صورت اينترنتي انجام مي گيرد، آيا اين گونه استخاره ها درست است؟ د: آيا براي ازدواج مي توان استخاره کرد؟

پاسخ به سوالات شما درباره استخاره را در چند بند تقديم مي کنيم.
1- هر چند رعایت ساعت مناسب برای استخاره خوب و به جا است ولی امری الزامی نیست و در هر زمانی که نیاز به استخاره است می توان این کار را انجام داد .
2- از نظر شرعي عمل به استخاره واجب نيست و شرعا موظف نيستيم بر اساس آن عمل نماييم . ولي در عين حال وقتي انسان با خداوند مشورت مي کند و خير و صلاح خود را از خدا درخواست مي کند آن هم در مورد کار و برنامه اي که با فکر و ومشورت نتوانسته به نتيجه برسد و مصلحت خود رادر مورد اين کار بيابد و تشخيص دهد بهتر است به آن متعهد و ملتزم باشد و اگر جز اين باشد واقعا با خداوند مشورت نکرده و صلاح و خير خود را از او نخواسته است . در برخي موارد که نتيجه استخاره اي مشخص مي شود ممکن است موضوع آن فورا و يا با کمي فاصله تغيير کند در اين گونه موارد مي توان دوباره استخاره کرد.
3- در صورتي که مي دانيد سايت هاي استخاره مربوط به عالمي است که در آشنايي به قرآن کريم و استخاره شهرت دارد, مانعي ندارد و در غير اين صورت به خصوص هنگامي که جنبه انتفاعي داشته باشد, مورد تاييد و اطمينان نيست.
4- در امر ازدواج برخي از مردم در همان آغاز راه و خواستگاري استخاره مي کنند, اين روش درست نيست. استخاره براى رفع تحيّر و سرگردانى است و براى امر خيرى چون ازدواج استخاره شرط نيست بلكه تحقيق، توافق و هم‏كفو بودن لازم است ، (استفتا از دفتر مقام معظم رهبرى). بلى، پس از تحقيق اگر باز هم به نتيجه نرسيديد و تحير باقى بود، استخاره مانعى ندارد.
توضيح بيشتر:
استخاره براى رفع تحيّر و سرگردانى است و براى امر خيرى چون ازدواج استخاره شرط نيست بلكه تحقيق، توافق و هم‏كفو بودن لازم است ، (استفتا از دفتر مقام معظم رهبرى). بلى، پس از تحقيق اگر باز هم به نتيجه نرسيديد و تحير باقى بود، استخاره مانعى ندارد.
مراحل تصميم گيري و انتخاب:
انسان موجودي داراي عقل و اختيار است و براي تصميم گيري خود بهتر است به صورت يك اصل از آگاهي خود و اطرافيان خود با مشورت استفاده كند و براي انتخاب هايش تحقيق و مشورت و تعقل را اصل قرار دهد. قرآن كريم هم مي گويد: وشاورهم في الامر فاذا عزمت فتوكل علي الله. مشورت كنيد و سپس با توكل به خداوند دست به انتخاب و تصميم گيري بزنيد، ولي گاهي از مواقع با تمام دقتي كه انسان به خرج مي دهد و مشورت و تحقيق مي كند، باز دچار حيرت مي شود و نمي تواند تصميم بگيرد, در اين موارد استخاره و طلب خير از خداوند بسيار راهگشا است و براي تصميم گيري به انسان كمك فراوان مي كند كه مورد تاييد روايات اسلامي نيز هست. در صورتي كه منظور شما از مشورت با خداوند، تفال و پي بردن به عاقبت كارها توسط قرآن است، اين كار در روايات نهي شده است.
براى روشن شدن مسئله توجه شما را به نكاتى جلب مى‏نمائيم.
ما در انجام كارهاى خود بويژه كارهايى كه از اهميت ويژه‏اى برخوردارند مانند ازدواج بهترين راه استفاده از نيروى عقل و انديشه است كه خداوند در ما بوديعه گذارده بايد استفاده كنيم براى اينكه در بكارگيرى نيروى عقل و انديشه دچار لغزش نشويم بايد با موازين شرعى و معيارهاى دينى آشنا باشيم و در صورت آشنا نبودن مسئله را با كارشناسان دينى در ميان بگذاريم و نظر شارع را از آنها پيرامون مسئله‏اى كه با آن درگير هستيم سؤال كنيم علاوه بر به كارگيرى نيروى عقل و انديشه و در نظر گرفتن معيارها و ارزش‏هاى دينى بايد در اطراف آن موضوع قدرى مطالعه نيز داشته باشيم مثلاً در امر ازدواج كه از تصميم گيري هاي مهم زندگي است، مطالعه‏ى بعضى از كتابهايى كه در مورد انتخاب همسر و معيارهاى صحيح ازدواج رهنمودهايى را جمع‏آورى كرده‏اند.
بعد از طى مراحلي كه بيان شد نوبت مى‏رسد به استفاده كردن از عقل و انديشه و تجارب و اطلاعات افراد مجرب و كارشناس بعبارت ديگر بايد با افراد كارشناس مشورت كنيم. اگر ما در انجام كارهاى خود مراحلي كه بيان شد طى كنيم معمولاً در بيشتر مسائل به يك نتيجه‏ى اطمينان‏آور مى‏رسيم و مى‏توانيم با توكل به خداوند و استمداد از او كار خود را شروع كنيم و نيازى به استخاره كردن و تفأل زدن نيست زيرا ما هم از عقل و هم از معيارهاى دينى و هم از نظر كارشناسى افراد مطلع و مجرّب استفاده كرده‏ايم و همه‏ى آنها اتفاق نظر داشته‏اند كه انجام اين كار به صلاح شما هست پس انجام بده يا به صلاح شما نيست پس انجام نده. گاهى اوقات ممكن است ما عليرغم اينكه همه‏ ى راههاى ممكن را رفته ‏ايم باز هم دچار شک و شبهه هستيم استخاره یا همان فال قرآن و اطمينان لازم را براى انجام آن كار يا ترك آن بدست نياورده‏ايم در اينجا استخاره مى‏كنيم يعنى از خداوند طلب خير مى‏كنيم در واقع نقش استخاره در اينجا اينست كه از نظر روانى يك حالتى را در ما ايجاد مى‏كند كه كار را با يك جديت و اطمينان بيشترى انجام مى‏دهيم يا اينكه اگر انجام آن به صلاح ما نيست با اطمينان بيشتر آنرا رد مى‏كنيم و ديگر دچار وسوسه‏هاى فكرى كه‏اى كاش اين كار را انجام نداده بودم يا انجام داده بودم نمى‏شويم. زيرا همه‏ى راه هايى كه ممكن است رفته‏ايم و همه‏ى آنها اتفاق نظر بر اين دارند كه مثلاً فلان كار را انجام بده.
اکنون اگر ما آن كار را انجام داديم و احتمالاً با مشكلاتى مواجه شديم ديگر خودمان را سرزنش نمى‏كنيم كه چرا من اين كار را انجام دادم اى كاش انجام نداده بودم و بالعكس بنابراين: «اولاً در همه‏ى كارها نيازى به استخاره نيست ثانيا استخاره حكم نيست بلكه يك راهى است راى اينكه اطمينان ما را به انجام كارى بيشترى مى‏كند يا اطمينان ما را به ترك كارى افزايش مى‏دهد البته به شرط اينكه ما اعتقاد به استخاره داشته باشيم. اگر اعتقاد به استخاره نداريم لزومى هم ندارد در كار خود استخاره كنيم بلكه همان راهى كه به آن اشاره شد يعنى استفاده از عقل و شرع و نظر مشورتى كارشناسان و توكل به خداوند متعال، سپس به صورت جدى اقدام كردن.
تصميم گيري با استخاره:
استخاره به معناى طلب خير از خداوند متعال در روايات ما بسيار سفارش شده است، و ائمه اطهار سلام الله عليهم شيعيان را ترغيب بسيارى فرموده‏اند كه كارهاى خود را بر اساس استخاره انجام دهند. ما در اينجا تنها دو روايت را نقل مى‏كنيم:
جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عليه السلام عَنْ أَبِيهِ «عليه السلام» قَالَ: كُنَّا نَتَعَلَّمُ الِاسْتِخَارة كَمَا نَتَعَلَّمُ السُّورَه مِنَ الْقُرْآنِ(1)
امام صادق از پدرش امام باقر «عليهما السلام» نقل مى‏كنند كه فرمودند: ما استخاره را آموزش مى‏دهيم همانگونه كه سوره قرآن را آموزش مى‏دهيم.
روايت دوم تصريح دارد كه پس از طلب خير از خداوند متعال، هر اتفاقى كه براى استخاره كننده بيافتد، مى‏بايست از آن راضى باشد.
أَبِي عَبْدِ اللَّهِ «عليه السلام» قَالَ: كُنَّا نَتَعَلَّمُ الِاسْتِخَارَةَ كَمَا نَتَعَلَّمُ السُّورَةَ مِنَ الْقُرْآنِ ثُمَّ قَالَ مَا أُبَالِي إِذَا اسْتَخَرْتُ اللَّهَ عَلَى أَيِّ جَنْبِي وَقَعْتُ(2)
امام صادق «عليه السلام» مى‏فرمايند: ما استخاره را آموزش مى‏دهيم همانگونه كه سوره قرآن را آموزش مى‏دهيم. سپس فرمودند: آنگاه كه استخاره كردم، باكى ندارم كه چه بر من واقع مى‏شود.
دليل اين امر را بايست در اين نكته جستجو كرد كه استخاره كننده خود را به خدا سپرده است و خداوند متعال نيز به خير او آگاه‏تر است، بنابراين در صورت عمل بر اساس استخاره، هر اتفاقى كه بيافتد، بايست ايمان داشته باشد كه خير او در آن بوده است.
بنابراين رعايت نكات زير ضروررى است:
1 - استخاره یا همان فال قرآن هيچگاه جاى انديشه و مشورت را نمى‏گيرد. بلكه استخاره پس از انديشه و مشورت است. يعنى ما هر كارى را كه مى‏خواهيم انجام بدهيم، ابتداء بايد پيرامون آن انديشه كنيم و سود و زيان آن را بسنجيم و در مرحله دوم با كسانى كه در آن موضوع صاحب‏نظر هستند، مشورت كنيم و آنگاه يكى از دعاهايى كه در استخاره وارد شده است، تلاوت كنيم و اگر تحير ما برطرف نشد، با قرآن استخاره كنيم.
2 - در مقابل اينكه خواندن دعاى استخاره براى هر كارى توصيه شده است، زيرا خير ما به دستان خداوند متعال است و ما در هر كارى بايد از خداوند خير خود را بخواهيم. استخاره با قرآن نبايد به صورت عادت و روش دائمى دربيايد و جايگزين انديشه و مشورت و تحقيق شود.
3 - چنانكه در انجام واجبات و ترك محرمات، استخاره نبايد كرد، در كارهايى كه عقل آنها را تأييد مى‏كند و همه شواهد و قرائن به خوبى آن گواهى مى‏دهند، نيز نبايد استخاره با قرآن كرد. بله خواندن دعاهاى استخاره در اين موارد نيز مناسب است و توصيه شده است. زيرا در دعا، ما خود و كار خود را به خداوند متعال مى‏سپاريم و خير خود را از خداوند متعال درخواست مى‏كنيم.
4 - بايد توجه داشت كه استخاره یا همان فال قرآن به معناى طلب خير از خداوند متعال است، اما تفأل به معناى فهم عاقبت كارهاست. به اين دليل در روايتى از تفأل زدن به قرآن نهى شده است:
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ «عليه السلام» قَالَ: لَا تَتَفَأَّلْ بِالْقُرْآنِ(3) امام صادق «عليه السلام» مى‏فرمايند: به قرآن تفأل نزنيد.
دليل اين امر در اين نكته نهفته است كه فهم عاقبت امور و استنباط آن تنها بر اهلش ميسر است و هر كسى نمى‏تواند از قرآن به چنين استنباطى برسد. زيرا اگرچه استنباط عاقبت از آيات قرآن براى كسى كه اهلش باشد امكان دارد، اما همه كس را بدان راه نيست. پس اكثريت مردم در همان حد استخاره با قرآن بايد توقف كنند و اهل معرفت مى‏توانند به عواقب امور نيز پى‏ببرند. بنابراين ما حق نداريم در استخاره با قرآن به دنبال فهم عاقبت امور و كارها باشيم و تنها بايد خير خود را از خداوند متعال درخواست كنيم.
5-در استخاره از قرآن بايد از بزرگان و عالمان ديني آشنا با قرآن كمك گرفت و آنچه از مستحبات و آداب استخاره گفته شد، وظيفه همان عالمي است كه استخاره مي كند و كسي كه برايش استخاره مي شود، تنها بايد نيت داشته باشد كه اگر مثلا خوب آمد آن کار را حتما به اتمام خواهم رساند.استخاره را در یک جمله میتوان طلب خیر از خداوند کردن دانست.

استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : استخاره,فال قرآن,استخاره اصلی,استخاره آنلاین, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 284 تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393 ساعت: 14:54

آیا میشه به فال حافظ و استخاره اعتقاد داشت؟تا چقدر میشه بهش اطمینان داشت؟آیا اصلا درسته که بیاییم امامان خودمون و استخاره با قرآن رو رها کنیم و بچسبیم به حافظ؟
    باسلام و عرض احترام خدمت جناب منتظر
    فال گرفتن به معنی پیش بینی امور آینده است که این کار صحیحی نیست و اعمال فالگیرانِ مرسوم در اجتماع، کار صحیحی نیست و طبق نظر مراجع و بزرگان، عملِ حرامی محسوب می شود.
    اما در بین اخبار، احادیثی وجود دارد که به مدح و ذم فال، اشاره نموده اند. در آن مواقعی که فال را مذمت کرده اند، منظورشان پیش گویی و آینده نگری بدون دلیل است. مخصوصا اگر فال بد باشد، اما در مواقعی که تحسین کرده اند، آن موقعی است که درباره آینده، فکر خوبی و فال خوبی زده اند، نه به این معنا که این اتفاق حتما محقق خواهد شد و پیش گویی صورت گرفته باشد، بلکه به این معنا، امید است با توکل به خدای متعال، با حسن نظر و خیر اندیشی، فلان مساله به خیر و خوبی محققق گردد. لذا فرموده اند: تفأل‏ بالخير، تنجح.(غرر الحکم، ص 316) یعنی به امور خیر، فال بزنید که پیروز می شوید. این به معنای پیش گویی کردن نیست، بلکه خوش بینی و خوش فکر کردن است و خدا هم، دعای خیر و خوش بینی را مستجاب خواهد کرد.
    رسول خدا (ص) فرمود: هر گاه در كارى فال‏ بدزدى آن را انجام بده (و اعتنائى بفال مكن). یعنی با توکل به خدا و نیت خیر، آن عمل را انجام بده.
    گروهی به قرآن فال می زنند که در روایت هم از این عمل، نهی شده است. عن أبي عبد الله عليه السلام قال: لا يتفأل‏ بالقرآن.
    فال خیر زدن، همیشه خوب است، نه به معنای پیشگویی کردن و حکمی حتمی ایجاد کردن، بلکه به معنی خوش بین بودن و خوش نگریستن است. لذا از پیامبر نقل شده است که به أنس فرمودند: ای انس هنگامی که به امر خیری اهتمام ورزیدی، از خدای خویش، هفت مرتبه طلب خیر کن(استخاره ی حقیقی)، سپس نگاه کن و ببین چه چیزی به دلت می افتد، که هر چه بدلت افتد، خیری در آن است و انجامش بده.
    وَ فِي فِرْدَوْسِ الْأَخْبَارِ أَنَّ النَّبِيَّ ع قَالَ‏ يَا أَنَسُ إِذَا هَمَمْتَ بِأَمْرٍ فَاسْتَخِرْ رَبَّكَ فِيهِ سَبْعَ مَرَّاتٍ ثُمَّ انْظُرْ إِلَى الَّذِي يَسْبِقُ إِلَى قَلْبِكَ فَإِنَّ الْخِيَرَةَ فِيهِ‏ يَعْنِي افْعَلْ ذَلِك‏.(فتح الابواب اثر سید ابن طاووس، ص 156)

 استخاره با تفأل فرق می کند. استخاره دو نوع است، استخاره اصطلاحی: آن استخاره ای است که توسط قرآن یا تسبیح صورت گرفته و طبق فرمایش معصومین و دستورات آنها است که به روشهای مختلف و دعاهای مأثوری انجام می پذیرد.
استخاره نوع دوم، استخاره لغوی است که انسان می بایست در هر کاری آن را انجام دهد. یعنی در تمام امور ازخداوند متعال طلب خیر نماید و از او بخواهد، خیر را در امری که می خواهند انجام دهد، منظور کند.
تفأل هم به دو معناست، تفأل به خیر و تفأل به شر. اما تفأل به خیر، همیشه سفارش شده است. که به معنی خوش انگاری و خیر خواهی است، یعنی به امور الهی، خوش بنگریم و گمان بد نزنیم. تفأل به شر، صحیح نمی باشد.
نمی شود قرآن را باز کنیم و بگوییم که خدایا من نمی دانم فلان رفیقم، آدم خوبی است یا نه؟ آیا به او خوش بین باشم یا خیر؟ بعد آیه ای بیاید و بگوید«إِنَّ الشَّياطينَ لَيُوحُونَ إِلى‏ أَوْلِيائِهِمْ» یعنی شیاطین به دوستان خود پیغامهای مرموز و سری می دهند. یا آیه بیاید«وَ اقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُم» یعنی هر کجا آنها را یافتید، آنها را بکشید.
بعد، از طریق این آیات نتیجه بگیریم که این رفیق، انسان بد ذاتی است و به درد رفاقت نمی خورد. آیا با این روش، سنگ روی سنگ بند می شود؟!
آنچه که ما بدان موظفیم، تفأل به خیر زدن است، آن هم در اموری که جای خیر دارد، می توان خوش بین بود. در برابر دشمن جای تفأل به خیر زدن نیست.
هیچ گاه در برابر مسلمان تفأل به شر صحیح نیست و طبق حدیث، به این کار «طیره» میگویند. یعنی فال بد زدن.
«طيره‏ بكسر طا و فتح يا، يا سكون آن بمعنى فال بد است چيزهائى را كه شهرت كرده است مثل آن كه فلان خانه يمن ندارد و كسى كه از خانه بيرون رود حيوان سياهى اگر در برابر او پيدا شود بد است‏‏.»(لوامع صاحبقرانی، ج1، ص 488)
«طيره‏: بد فالى است، و در حديث است كه: رسول خدا(ص) فال خوب را دوست داشت و بد فالى را ناخوش مى‏ داشت‏»(ترجمه اصول کافی کمره ای، ج 5، ص 786)
استخاره هم شرایطی دارد که با رعایت آن، جواب خواهد داد و الا برای هر کاری نمی توان استخاره به قرآن کرد. اولا بعد از استشاره و مشورت خواهی است،دوما در هنگامی است که با وجود مشورت، به حالت دو دلی و سرگردانی باقی بمانیم.
آیا می توان در مسائل مملکتی و حکومتی، با قرآن استخاره کرد؟ مثلا آیا با آمریکا جنگ کنیم یانه؟ فرض کنید، خوب بیاید، آیا باید حمله کنیم؟! پیغمبران الهی و اولیای خدا،کجا چنین سیره ای داشتند؟! جز این که با تدبیر و مشورت و طلب خیر و توکل به خدا، کارها را انجام می دادند. دستوراتی هم که جهت استخاره آمده، البته با رعایت کردن فرضیاتی که مطرح شد.بهتر است از فال حافظ فقط لذت ببرید.

استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : استخاره,فال قرآن,فال حافظ,فال حافظ با معنی,استخاره اینترنتی, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 420 تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393 ساعت: 14:51

چقدر اعتقاد به استخاره یا همان فال قرآن در زندگی انسان تاثیر دارد؟
پرسش:
بنده برای امر ازدواج استخاره کردم بد آمد. اما به استخاره عمل نکردم و شش سال قبل با شوهرم ازدواج کردم و حال یک پسر داریم از وقتی که ازدواج کردیم مشکلاتی داشتیم . من الان پرونده طلاق دارم. او می گوید که مرد خوبی است و قلب مهربانی دارد اما من باور نمی کنم، من احساس خوبی در رابطه با ادامه ازدواج مخصوصاً از وقتی که به استخاره توجه نکرده ام ندارم. شما چه فکر می کنید؟
پاسخ:

1- استخاره اصلی عملی است که محدود به شرایط خاصی است و بعد از مشورت و تفکر اگر انسان به نتیجه ای نرسید، می تواند استخاره کند و در امور خیر حاجت جدی به استخاره نیست.

2- عمل بر طبق جواب استخاره، شرعاً لازم نیست و شما می توانید بر خلاف آن عمل کنید. پس سعی کنید این فکر را از ذهن خود جدا کنید و خیال نکنید که کار خلافی مرتکب شده اید. گاهی تلخی زندگی ناشی از چنین افکار و خیالاتی می شود که گمان کنیم این کار نادرست بوده است و اگر همیشه با این فکر زندگی کنیم، پایه های مودت و دلدادگی را ویران کرده و زمینه خوشبختی را از بین می بریم.

3- سعی کنید مشکلات زندگی را با گفتگو و تفاهم بیشتر در امور اخلاقی حل کنید، در غیر این صورت طبق قوانین خداوند رفتار نمایید.
کلمات کلیدی و برچسب ها : استخاره و فال قرآن

استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : استخاره,فال قرآن,استخاره اصلی,استخاره آنلاین,فال قرآن اصلی, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 290 تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393 ساعت: 14:49

آن چه به معنای استخاره در قرآن آمده است معنی طلب خیر می دهد، یعنی هرکاری را که می‏‌خواهیم شروع کنیم اول از خدا بخواهیم، که خدایا! خیر مرا در این کار قرار بده! خدایا مرا در این کار راهنمائی کن! خدایا عاقبت این کار را ختم به خیر کن! این طلب خیر کردن و استخاره کردن است.

به گزارش سرویس دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در مورد استخاره روایات متعددی در کلام بزرگان دین وارد شده است از جمله در روایتی از امام صادق(ع)حکایت شده است که: " اگر کسی بدون استخاره وارد کاری شود و مورد ابتلاء و امتحان و در معرض مشکلات قرار بگیرد پاداش به او داده نمی‏‌شود1". یا در روایت دیگری حکایت شده: «از شقاوت و بدبختی است که کسی عملی انجام دهد و استخاره از خدا نکند.»

همچنین از امام صادق(ع)حکایت شده: "اگر کسی از خدا طلب خیر کند خداوند به او خیر می‏‌دهد، اگر چه در آن کار مشکلاتی برای او واقع شود و (به ظاهر) نامطلوب باشد ولی عاقبت کار را خدا خیر قرار می‏‌دهد3".

یکی از مسائل مهم در این زمینه، روش و چگونگی استخاره و فال قرآن‏ و انجام آن و توسط چه کسانی است، زیرا چیزی که امروزه انجام می‏‌شود مثل استخاره با تسبیح و مانند آنها را بزرگان معتقدند: «نوع من القرعه‏» نوعی قرعه‏‌کشی است یعنی اگر کسی بین دو کار، مشورت کرد و طلب خیر نمود، ولی نتوانست تشخیص بدهد که کدام بهتر است و متحیر ماند اینجا می‏‌گویند استخاره کند که «نوعٌ من القرعه‏» نوعی قرعه‏‌کشی است، که این راه را انتخاب بکنم یا آن راه را، و این که «قرعه راه‏‌حل هر مشکلی است» در قواعد فقهی هم مطرح است.

بنابراین در روایاتی از امام صادق(ع)حکایت شده که" قبل از استخاره دو رکعت نماز بخوانید بعد استخاره کنید، طلب خیر کنید یا با دعا طلب خیر بکنید4".

و در روایت دیگری از آن حضرت آمده است که" اگر عبدی و بنده‏‌ای از خدا طلب خیری (استخاره) کند اگر چه یک مرتبه، خداوند به او الهام می‏‌کند که چه کاری را انجام بدهد. و او را به طرف کار خیر، و چیزی که خیرش در اوست راهنمائی می‏‌کند5".

استخاره با قرآن‏

استخاره با قرآن این است که اگر واقعاً انسان بر سر دو راه متحیر ماند بعد از طلب خیر از خدا و مشورت با اهلش و ... باز هم نتوانست راهی را انتخاب کند قرآن را باز کند راهش را خدا نشان می‏‌دهد.

از امام صادق علیه السلام حکایت شده: " اگر نتوانستی کاری را تشخیص دهی قرآن را باز کن اولین چیزی که به چشمت آمد طبق آن عمل کن. مثلًا اگر آیه‏ بهشت بود طبقش عمل کن، اگر آیه‏ عذاب بود طبقش عمل نکن6".

دلایل جواز استخاره با قرآن

درباره‌ی استخاره با قرآن روایاتی از پیشوایان معصوم علیهم السلام نقل شده است که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

روایت شده است که: یسع بن عبدالله قمی به امام صادق(ع)عرض کرد: گاهی می‌خواهم کاری انجام دهم ولی متحیر هستم که آیا انجام دهم یا نه؟ امام صادق (ع)به او فرمود: "هنگام نماز که شیطان از هر وقت دیگر از انسان دورتر است قرآن را بگشا، اولین آیه‌ای که در آغاز صفحه دست راست می‌بینی، عمل کن7".

همچنین از رسول خدا(ص)نقل شده است که فرمود: هنگام استخاره با قرآن، ابتدا سه بار سوره‌ی توحید را بخوان سپس سه بار صلوات بر محمد و آلش بفرست، سپس بگو: «اللهم تفألت بکتابک و توکلت علیک فأرنی من کتابک ماهو مکتوم من سرک المکنون فی غیبک». یعنی: "خدایا به کتاب تو تفأل می‌زنم، و بر تو توکل می‌کنم و از کتابت آن‌چه را که در نهان غیب تو، پوشیده شده به من بنمایان.» پس از این دعا، قرآن را بگشا و از سطر اول، صفحه‌ی سمت راست، مقصود خود را به دست آور.8"

در جایی دیگر نقل شده که وقتی خبر تولد زید را به پدر بزرگوارش امام سجاد(ع) دادند، امام به اصحاب خود رو کرد و فرمود: نام این کودک را چه بگذارم؟ هر کس، نامی گفت، حضرت قرآن طلبید قرآنی را به آن حضرت دادند، به قران تفأل زد، این آیه آمد: «وفضل الله المجاهدین علی القاعدین اجراً عظیماً».بار دیگر قرآن را گشود، این بار در آغاز صفحه‌ی اول قرآن، این آیه آمد: «ان الله اشتری من المؤمنین انفسهم و اموالهم بان لهم الجنه یقاتلون فی سبیل الله... وذلک هو الفوز العظیم». امام سجاد (ع)به این دو آیه نظر انداخت و دید هر دو در مورد جهاد در راه خدا است و از آنچه که رسول خدا (ص) در مورد «زید» فرموده بودند که در صلب امام سجاد (ع)پدید می‌آید، دریافت که این کودک همان زید است، آن‌گاه مکرّر به حاضران فرمود: "سوگند به خدا این همان «زید» است9". و نامش را زید نهاد .امیدواریم از این مطلب بهره برده باشید

منابع:

1- بحارالانوار، ج 91، ص 222- 223

2- بحارالانوار، ج 91، ص 256

3- وسائل الشیعه، ج 5، ص 204

4- میزان الحکمة، ج 3، ص 226

5- بحارالانوار، ج 91، ص 257

6- میزان الحکمة، ج 3، ص 228 و وسائل الشیعه، ج 4، ص 875

7- مجلسی، محمد باقر، مفاتیح الغیب، ص 42 و 43.

8 مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج 91، ص 241.

9- ابوالفضل طریقه‌دار صاحب کتاب تفال

استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : فال قرآن ,استخاره,استخاره اینترنتی,استخاره آنلاین, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 353 تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393 ساعت: 14:45

جهت جواب دادن به این سوال که چه زمانی می توانیم استخاره ( یا همان فال قرآن) بگیریم باید در پی تعریف صحیح استخاره باشیم . استخاره ( که بعضی ها به اشتباه فال قرآن گویند ) یعنی طلب خیر از خدا خواستن برای موفقیت در نتیجه کار بعد از تلاش ، اندیشه و مشورت با اهل فن . پس بنا به آن چه گفته شد ما تنها زمانی می توانیم از استخاره استفاده کنیم که تمامی تلاش خود را به کار بسته باشیم و با فکر و مشورت جلو رفته باشیم و در انتها اگر بر سر دو راهی قرار گرفته از خداوند طلب خیر کنیم .

بنا به آن چه از احادیث معصومین به دست ما رسیده است منظور از استخاره یا به اشتباه فال قرآن این است که طلب خیر و خوبی از کسی نماییم که سررشته ی همه امور به دست اوست و گره گشای همه ی مشکلات تنها اوست کسی قادر و حکیم است و بهتر از همه ما می داند چه چیزی به منفعت ماست و اوست که می تواند سرچشمه و تدبیر کار ها را به دست بگیرد . در حقیقت با گرفتن استخاره اینترنتی ( فال قرآن ) به خداوند می گوییم ما را در مسیر پیشرو هدایت کن و عاقبت کار مان را نیکو قرار ده ! می توان از استخاره یا همان فال قرآن تعبیر به شناخت بهترین و شایسته ترین راه از بین راه های موجود به کمک خداوند نمود.
استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : فال قرآن,استخاره,استخاره آنلاین,استخاره اینترنتی, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 324 تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393 ساعت: 14:42

می توان به حدیثی گران بها از امام صادق (ع) اشاره کرد در این حدیث نقل شده است که : " در صورتی که شخصی از خداوند استخاره کند ، خداوند به اوی خیر عطا می فرماید ، اگرچه که در آن امر برای وی مشکلاتی ظاهر شود و ( ظاهرا ) نامطلوب باشد ولی خداوند عاقبت کار را خیر قرار می دهد . " امیدواریم از مطالب گفته شده درباره استخاره بهره برده باشید

<span style="line-height: 200%;" tahoma","sans-serif";times="" new="" roman""=""> 

استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : استخاره,فال قرآن,استخاره اینترنتی, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 311 تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393 ساعت: 14:40

چه زمانی باید استخاره بگیریم .غالبا استخاره با قرآن کریم انجام می گیرد ولی فال گرفتن معمولا با کتب ادبیاتی نظیر دیوان گران قدر حافظ انجام می گیرد . در استخاره فرد برای خود طلب آن چه خیر است از خداوند می کند و خداوند بلند مرتبه نیز خیر دنیا و هم خیر آخرت را برای وی در نظر می گیرد که چه بسا استخاره برای فرد ضرری دنیایی داشته باشد ولی سود دو چندانی برای وی در آخرت به همراه داشته باشد . فال قران گرفتن مرسوم نیست ولی اصطلاحا به اشتباه استخاره را فال قرآن گویند . تفال زدن معمولا به کمک دیوان شعرا صورت می گیرد که البته به دلیل چند وجهی بودن و تفسیر های متفاوت داشتن فردی که قصد فال گرفتن را دارد برداشت خود را از آن می نماید .

برای پاسخ به این سوال که چه زمانی می توانیم استخاره ( یا همان فال قرآن) بگیریم باید در پی تعریف صحیح استخاره باشیم . استخاره ( که بعضی ها به اشتباه فال قرآن گویند ) یعنی طلب خیر از خدا خواستن برای موفقیت در نتیجه کار بعد از تلاش ، اندیشه و مشورت با اهل فن . پس بنا به آن چه گفته شد ما تنها زمانی می توانیم از استخاره استفاده کنیم که تمامی تلاش خود را به کار بسته باشیم و با فکر و مشورت جلو رفته باشیم و در انتها اگر بر سر دو راهی قرار گرفته از خداوند طلب خیر کنیم .

بنا به آن چه از احادیث معصومین به دست ما رسیده است منظور از استخاره یا به اشتباه فال قرآن این است که طلب خیر و خوبی از کسی نماییم که سررشته ی همه امور به دست اوست و گره گشای همه ی مشکلات تنها اوست کسی قادر و حکیم است و بهتر از همه ما می داند چه چیزی به منفعت ماست و اوست که می تواند سرچشمه و تدبیر کار ها را به دست بگیرد . در حقیقت با گرفتن استخاره ( فال قرآن ) به خداوند می گوییم ما را در مسیر پیشرو هدایت کن و عاقبت کار مان را نیکو قرار ده ! می توان از استخاره یا همان فال قرآن تعبیر به شناخت بهترین و شایسته ترین راه از بین راه های موجود به یاری خدا نمود.
استخاره و فال قرآن...
ما را در سایت استخاره و فال قرآن دنبال می کنید

برچسب : استخاره,فال قرآن,استخاره آنلاین,استخاره اینترنتی, نویسنده : استخاره estekhare2014 بازدید : 395 تاريخ : شنبه 25 بهمن 1393 ساعت: 14:38